söndag 13 april 2014

D.Carnegie och Citigroup

Min bevakningslista som tyvärr inte uppdaterats på ett tag finns här.

De aktier som för närvarande är närmast till hands, så att säga "Bevakningslistans bevakningslista" eller förstahandskandidaterna att köpa eller öka i är D.Carnegie (som ännu inte lagts in i bevakningslistan) och Citigroup.

Bloggaren ägamintid har skrivit ett inlägg här om D.Carnegie om att han ökat i D.Carnegie. Jag vet att han tidigare bloggade om att han skulle försöka köpa på kursfall, men han har visst slagit till redan och betalat 1,1 gånger eget kapital, vilket inte är billigt, men som han skriver så borde EK öka framöver.

Jag håller med bloggaren ägamintid och tycker att D.Carnegie är intressant därför att man
  1. Köpt upp hyresrätter för 10 000 kr per kvadratmeter vilket är billigt jämfört med priset för bostadsrätter
  2. Bolaget kommer kunna renovera till halva priset mot vad de kommunala bolagen betalar för att renovera sina lägenheter
  3. Hyreshöjningarna efter renoveringarna kan bli +40-50% och att även marknadsvärdet på fastigheterna ökar efter renoveringarna
  4. Som ägamintid tar upp är en joker en ombildning till bostadsrätter om ett antal år
Jag ansökte om att teckna 400 aktier i D.Carnegie till priset 39 kr men fick ingen tilldelning vilket var en stor besvikelse då jag frigjort pengar från andra aktieinnehav som att sälja Tethys oil och minska i Endeavour mining mestadels för att kunna teckna aktier i D.Carnegie.

Jag skulle önska en rekyl ned på D.Carnegie men är inte så säker på att det kommer att komma en sån. Blir det börsfall så kanske aktien går ner, men aktien har redan visat styrka genom att inte falla senaste dagarna fast både OMXS30 och S&P-500 fallit. Så jag överväger nu att plocka in lite D.Carnegie och/eller Citigroup nu kommande vecka.

Om D.Carnegie är lite dyr med tanke på att den värderas över eget kapital så råder det omvända med Citigroup som värderas under eget kapital. Det som tilltalar mig med Citigroup är förutom att aktien nu handlas i lite över 45 dollar men har ett eget kapital på över 50 dollar per akite, är att vinsten borde fortsätta öka kommande kvartal och år då ledningen i bolaget rationaliserar genom att stänga ner mer olönsamma kontor och öka vinstmarginalen i verksamheten. Detta kommer att så småningom öppna upp för både höjda utdelningar och program för att köpa tillbaka aktier. Jag tror att Citigroup kommer att dubblas på säg 2-3 års sikt.

Förutom D.Carnegie och Citigroup så är ett köp i Mekonomen det som skulle ligga närmast till hands i dagsläget om kursen skulle falla så aktien blir ännu något billigare. Så "bevakningslistans bevakningslista" just nu är D.Carnegie, Citigroup och Mekonomen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar