tisdag 24 juni 2014

Fått Amasten Preff sålt Citi & Posco

Det har hänt en hel del i portföljen den senaste tiden.

Det började med att jag fick tilldelning på 30 preferensaktier i Amasten för 7500 kr men visste inte att handeln börjar först den 7 juli. Med de tusenlapparna bundna så blev marginalen i portföljen med belåningen för liten. Så jag sålde Posco.

Efter sålt Posco kunde jag inte hålla mig från att öka i Protector. Så jag köpte in 235 aktier i Protector till kursen 35,90 Nok (samma pris som insider köpte 50 000 aktier för). Så efter köpet av 235 aktier så har jag nu totalt 2500 aktier i Protector.

Samtidigt som jag funderat på öka ännu mer i Protector och speciellt på en dipp ner i kursen, så beslutade jag häromdagen mig för att sälja Citigroup. Citigroup har pendlat runt 50 usd en längre tid och jag tror att kursen kommer stiga framöver på längre sikt, men att det inte är nån brådska. Så jag ska försöka köpa in mig i Citigroup igen senare i sommar eller till hösten. Men jag tror Protector har fortsatt högre potential än Citigroup för stunden.

Posco och Citigroup blev sålda med marginella vinster.


600 kr i vinst före räntekostnad i Posco och 280 kr efter räntekostnad på 7%.


Citigroup blev såld med en vinst på ca 240 kr före räntekostnad och 11 kr efter ränta på 7%.


Nu är det ju överdrivet räknat med 7% årsränta på hela innehaven i Posco och Citigroup då en del faktiskt består av eget kapital. Så vinsten ligger nånstans mellan 290 - 840 kr på Posco och Citigroup.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar