fredag 6 juni 2014

Köpt in Nokian Tyres i Nordnet depån

Jag har tidigare här i bloggen skrivit att jag fått en present från Nordnet, som innebär tillfälligt sänkt ränta på belåning. Istället för en ränta på ca 6,22% så får jag från 26 maj till 31 december i år en ränta på enbart 1,7%. Detta är ju nåt som jag ett tag velat utnyttja. Jag har funderat på köpa in Hexagon, velat ta in SEB A igen, eller Whole Foods Market. Igår funderade jag på försöka fiska Starbucks under 70 usd framöver.

Men nu lyssnade jag på "Veckans Aktie med Börspodden", ett samarbete mellan veckans affärer och börspodden där en aktie rekommenderas varje vecka. Gårdagens avsnitt som jag nu lyssnade på heter "Enormt fyndläge i Finlands eget Scania" och där rekkades Nokian Tyres.De argument Börspodden tog upp för att köpa Nokian Tyres var:

 • Boalget gått ner på vårens oro för Ryssland
 • Bolaget värderas till ett P/E 12 på nästa års vinst och är kvalite
 • Beräknad direktavkastning för nästa år blir ca 6%
 • Bolaget är skuldfritt
 • Bilmarknaden gått bra och det ser bra ut i Europa framöver
 • Ryssland kan återhämta sig
 • Från kurs nu på ca 30 Euro en riktkurs på sikt på 40 Euro
Jag kollade upp Nokian Tyres på Avanza och ser att utdelningen för i år till dagens kurs låg på 4,78& vilket jag ger godkänt. Sen kollade jag belåningsvärden, och Nokian Tyres har 70% på Avanza och 85% på Nordnet.

Så kombinationen av en okej nuvarande direktavkastning som kan höjas till bli 6%, en kurspotential enligt börspodden på ca 33% på lite sikt och ett högt belåningsvärde på 85% på Nordnet där jag nu har 1,7% ränta på belåning till 31 december i år gjorde att jag fattade beslutet att plocka in Nokian Tyres som mitt val i just Nordnet depån nu framöver.

Inköpet i Nokian Tyres var 55 aktier till kursen 30,48 Euro, vilket blev en post på ca 15000 kr.

1 kommentar:

 1. Hej,
  Har du kvar Nokain Rekaant?
  Tankar?
  Med vänlig hälsning,
  Marcus

  SvaraRadera