fredag 6 juni 2014

Köpt och Sålt Hexagon

Efter att ha lyssnat på börspodden för några veckor sen så köpte jag en liten post i Hexagon på ca 5000 kr. Jag hade på grund av belåning inte så mycket utrymme att handla för mer vid just det tillfället, därav den lilla mini-posten. Men jag hade pengar på NN-depån som jag övervägde att använda för att öka i Hexagon för 10 000 kr till, vilket jag dock aldrig gjorde.

Jag köpte Hexagon på 204,60 och sålde på 216,70 kr och tjänade efter courtage ca 245 kr eller 4,7% på de 5000 kronorna. Efter räntekostnad blev det 229 kr vinst.


Detta är ju småpengar, men många bäckar små så kanske det i alla fall kan täcka en del av räntekostnader jag har för större affärer som t.ex. i Protector som jag ökat i och använt belåning till att köpa mer för.

Jag tror Hexagon är ett bra bolag, men ville inte köpa mer nu och tänkte att det inte är nån större ide att behålla den lilla posten på drygt 5000 kr, så jag valde att sälja och ta några hundralappar i vinst, minska belåningen med lite över 5 tusen och på så sätt öka marginalen i depån lite.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar