onsdag 20 augusti 2014

Inköp Sandvik


Jag har då och då medans tiden gått funderat på om jag ska köpa Sandvik. Likaså har jag funderat på ta in Volvo nu sen aktien gått ner. Jag har även funderat på köpa på mig Oriflame. Jag har funderat på att återköpa SEB A.

Men jag har inte så mycket pengar att handla för och vill "helst" sänka belåningen snarare än höja den. Så jag kan inte köpa på mig hur mycket som helst, jag får prioritera och rationalisera. Jag upplever också att det finns en risk för en börsnedgång framöver. Så jag försöker vara lite försiktig.

Insiderköpen som skett nu senast i Sandvik övertygade mig dock. Igår läste jag att Olof Faxander, VD i Sandvik, köpt 37500 aktier. Det var i runda slängar 3,3 miljoner han satsade på det egna bolaget. Det övertygar. Idag kom nyheten att Mats Backman, finanschefen i Sandvik igår köpte 10 000 aktier i Sandvik. Det är är inte alls samma inköp som VD men stärker mig ändå om att det verkar vara ett bra läge att kliva på.

Det gäller heller ingen jättepost i Sandvik, utan bara 120 st till kursen 86,60, vilket är ett köp för ca 10000 kr. Men det är i alla fall inget plötsligt infall, jag satte upp Sandvik på min bevakningslista 19/12 2013. På tal om bevakningslistan så börjar det bli dags att uppdatera den snart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar