söndag 24 augusti 2014

Om att byta bank och fördelar med detBytet från Swedbank till SEB pågår för fullt. Det verkar som om många tycker att det är svårt eller jobbigt att byta bank. Men hittills har det varit lätt och gått bra, men får se om allting klaffar som det är sagt och tänkt.

Jag gick bara in på ett SEB kontor nära där jag bor, sade till dem att jag vill flytta min insättning av CSN och mina autogirobetalningar till Comhem och mobiloperatören 3. Och att jag vill få nytt studentpaket hos SEB istället för Swedbank. Så jag får då liksom hos Swedbank, som student, gratis bankkort och internetbank.

Nu har jag fått mitt SEB Visa bankkort hemskickat, men då allting inte är klart så har jag 1-2 veckor på mig då jag kommer fortsätta att använda mitt Swedbank Mastercard och internetbetalningar hos Swedbank, för att nu till månadsskiftet betala fakturor och hyra.

Att många har svårt att byta bank tror jag är väldigt dumt och de förlorar på det. Claes Hemberg, sparekonom på Avanza, har till exempel skrivit lite på Twitter om bolåneräntor, att man borde försöka förhandla med sin bank för att sänka bolåneräntan lite. Bloggrannen "Trygg Framtid" har också skrivit på twitter och berättat hur han förhandlat med olika banker och lyckats på så vis gradvis minska bolåneräntan genom att bli erbjuden bättre och bättre villkor från de olika bankerna han pratar med, som får tävla med varandra om att ta över eller behålla hans bolån hos sig.

Själv är jag ju inte ute efter att förhandla ner bolån utan att ha chans att få fördelaktigt privatlån som student. Swedbank beviljar mig som student inget som helst privatlån eller studentlån. Men SEB erbjuder studenter som använder SEB ett studentlån, med 7,28% effektiv ränta per januari 2013 (borde vara lägre ränta nu). Jag vill ha chansen att ta detta studentlån så det är därför jag byter till SEB efter att ha varit kund hos Swedbank sen 1998.

Jag återkommer med fler blogginlägg och beskriver noggrannare villkoren för studentlånet och varför jag tror på att ta det och investera i aktier. Börsen är ganska högt värderad, men trots det så överväger jag alltså att ta ett studentlån med ganska hög ränta för att placera på börsen. Men som sagt, mer om det i kommande blogginlägg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar