tisdag 2 september 2014

Corporate Finance av Jonathan Berk, Peter DeMarzo


Jag har idag köpt in boken Corporate Finance, som används vid de flesta universitet, så även på KTH. Kårbokhandeln tar 670 kr för denna utgåva som innehåller ett häfte med översättning till svenska av engelska termer och uttryck. Adlibris säljer boken för 645 kr. Som ekonomisk student lyckades jag spara lite pengar genom att köpa in boken begagnad i gott skick för 400 kr.

Jag läser nu 2 kurser, varav boken är kurslitteratur till den ena kursen, investeringsanalys. Men boken kommer användas till åtminstone 3-4 kurser till inom min planerade inriktning på Samhällsbyggnadsprogrammet, där jag kommer inrikta mig på fastighetsutveckling och finansiering.

Jag kommer dessutom kunna återanvända boken som kurslitteratur, när jag ska läsa Industriell ekonomis kurs, Finansiering. Jag planerar att läsa finansiering och även företagsvärdering som kompletterande kurser som indek ger.

I kursplanen såg jag att det ingår att lära sig DCF-modellen, alltså Discounted cashflow, som används för värdering av till exempel aktier. Där man utgår från kassaflöde, istället för att som vid värdering med P/E-tal utgå från vinsten företaget gör. Jag ser fram emot att lära mig detta och tror det kommer komma till användning vid sidan av studierna, där jag har mitt stora intresse för kolla på företag på börsen och investera i dem.

Så det känns bra just nu att börja med en sån här rolig kurs, och påbörja en längre användning av denna bok om finansiering. Jag hoppas både studierna och min portfölj kommer att gå bra framöver...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar