lördag 6 september 2014

Portföljen på nytt ATHPortföljen har sedan tidigare varit uppe som mest ca +60% sen årsskiftet. Men nu igår, under fredagen så gick portföljen upp för att sen stänga på +64,35% sen årsskiftet.

Gårdagens lyft i portföljen beror helt på mitt innehav i Sino Agro Food (SIAF), som gick upp från 46 cent till som mest 59,50 cent för att sen stänga på ca 55 cent, en uppgång på ca 20%.

Mitt innehav i Sino Agro Food är nu värt ca 33400, en uppgång på ca 20% från inköpspriset. Sino Agro Food har länge legat på minus. Aktien har i perioder svängt upp på nyheter för att sen kunna gå ner igen utan nyheter.

Portföljen ligger nu på precis under 140 000 kr. Vardia är största innehavet, åtföljt av Protector och sen Sino Agro Food. Sen har jag i min andra portfölj på Nordnet lite Sandvik och Nokian Tyres.

Sino Agro Food är det mest osäkra företag jag har i portföljen, men också det med högst potential. Men jag har väntat ca 4-5 år på Sino Agro Food, att kursen ska gå upp. Men kursen håller sig kvar vid ett P/E motsvarande ca 0,7-0,8. Jag funderar nu på att sälja av lite Sino Agro Food för att sänka belåningen eller öka i Vardia, eller kanske köpa in nån ny aktie. Men även om jag minskar i SIAF så vill jag nog behålla en liten post ifall att aktien skulle 5-20 dubblas vilket, jag faktiskt tror är möjligt. Men det är nog också möjligt att aktien fortsätter att stampa, så därför överväger jag att minska ner.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar