söndag 14 september 2014

Sålt SIAF ökat i Vardia

I veckan som gått sålde jag av de sista aktierna i Sino Agro Food och ökade istället återigen i Vardia. Denna transaktion från SIAF till Vardia gör jag för jag bedömmer risken som lägre i Vardia samtidigt som potentialen är stor, kanske mindre än i SIAF, men jag bedömmer alltså risk/reward bättre för Vardia än för Sino Agro Food.


Sino Agro food kan i bästa fall mycket väl 20-100 dubblas på några år. Om inte det så är en 5-10 dubbling fullt möjligt förutsatt att vissa faktorer uppfylls. Dessa faktorer är en listning på bättre aktielista, ev. utdelning och att kassaflödet blir bra. Möjligen också att marknaden blir säkrare på att den hittills löpande utspädningen av antalet utestående aktier upphört.

Men jag har haft aktien i flera år och den har för det mesta legat på minus. Kursen har hållit sig länge mellan 0,4-0,6 usd och P/E talet har fortsatt vara under 1 väldigt länge. Kanske blir det ändring på det nu när Sino Agro Food nyligen fixat finansiering på 25 MUSD. Men jag är skeptisk, tidigare nyheter har ibland höjt kursen, ibland inte. Men efter kursstegringar har aktien gått ner igen utan nyheter. Mitt tålamod har tagit slut. Jag är alltså villig att ni ge Vardia än chans på några år. Sino Agro Food har i alla fall gett små vinster på flera års sikt men målen är långt ifrån uppfyllda beträffande bolagets såväl som aktiens utveckling. Jag hade t.ex. väntat att SIAF vid det här laget hade noterats på en bättre aktielista än på OTC-listan i USA.

Så de sista 2700 aktierna i SIAF såldes för 10774 kr. Totalt har jag sålt hela mitt innehav i Sino Agro Food för 32842 kr. Inköpspriset var ganska precis 28 000 kr. Så vinsten är ca 17,3%.


Jag köpte in 330 Vardia för ca 11000 kr. Innehavet i Vardia är nu 3005 aktier värda ca 99 000 kr. 

3 kommentarer:

  1. Trist att rist att du missade de senaste veckornas kursrally i Siaf, var själv ruskigt nära på att sälja, men, ligger dortfarande kvar.

    SvaraRadera
  2. Lustigt, har gjort ett liknande drag fast inte växlat fullt ut än men är på god väg. Mvh

    SvaraRadera